BIZTOSÍTÁS KÖTÉS, KÖTELEZŐ 2021, UTAS, LAKÁS, CASCO MISKOLCON


A tartalomhoz

Főmenü:


KÖTELEZŐ váltás év végén mi várható a 2019 évre

KÖTELEZÖ BIZTOSÍTÁS

Kötelező biztosítás kötés - év végi biztosító váltás 2020-évre!

12 biztosító 1 helyen


2019-2020 évi kötelező
biztosítás díjszámítás
Biztosító váltás alkusz
irodánkban Várunk !

Kötelező 2017 év végi biztosító váltás mi várható?


2018 november 02-án hírdetik meg a 2019 január elsejétől érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáikat a díjukat módosító biztosítók,
s ezzel elindul az év végi átkötési kampány, amely még mindig az autósok többségét érinti .

2016.november 02-án meghírdetett kötelező biztosítás díja várhatóan újra emelkedik. 10% díjemelés várható,

Változás hogyy 2019.01.01-től megszünik a külön baleseti adó, helyette biztosítási adó lesz amelyet a biztosítóknak kell fizetni. A kötelező biztosítás díjába be lesz építve

További kedvezmények igénybevételével
még csökkenthető a díjemelés. Éves banki inkasszós díjfizetés, lakásbiztosítás, casco biztosítás kötése a kötelező biztosítás mellé.

számolj, tájékozódj itt
Válts irodánkban kötelező biztosítót


További információk az év végi kötelező 2019-évre biztosításról itt


Év végi kötelező biztosítás felmondás fontos infokA jogszabályi előírásoknak megfelelően legkésőbb 2018. november 2-ig teszik közzé a 2019. január 1-jétől érvényes kgfb-tarifáikat azok a biztosító társaságok, amelyek jövő év január 1-jétől módosítani kívánnak díjaikon.

Már nem kell újságban megjelentetni kötelező biztosítás 2019 évi díjait. A korábbi évekkel ellentétben - amikor a biztosítók vaskos újságmellékletekben hozták nyilvánosságra következő évi tarifáikat -, a cégek idén már mellőzik a papír alapú közzétételt. A díjakat a szektor felügyeleti szerve – 2013. október 1-jétől a Magyar Nemzeti Bank – honlapján, a MABISZ, illetve a biztosítók saját honlapján kötelesek megjeleníteni.

Újdonság, hogy nem kötelesek díjhirdetésre 12.31-re a kgfb-piacon működő biztosítók: annak a társaságnak, amelyik november 2-áig nem hirdet új díjat, automatikusan az utoljára meghirdetett tarifája lesz érvényben 2019. január 1-jétől is.

A korábban megszokotthoz képest változik a díjhirdetés napja. Az elmúlt évtizedekben a jogszabályban rögzített időpontban, minden évben október 30-án voltak kötelesek közzétenni a biztosítók a következő évi tarifákat. 2013. január 1-jén életbe lépett a „60 napos szabály”: azaz, a jogszabály előírásainak megfelelően a mindenkori díjat a hatályba lépés előtt legkésőbb 60 nappal közzé kell tenni.


Kötelező váltás 2017. kérdések-válaszok


FŐOLDAL | KÖTELEZÖ BIZTOSÍTÁS BIZTOSÍTÓ VÁLTÁS | KÖTELEZÖ BIZTOSÍTÁS | LAKÁSBIZTOSÍTÁS | UTASBIZTOSÍTÁSOK | GÉPJÁRMŰ ÁTÍRÁS | EREDETISÉGVIZSGÁLAT | BIZTOSÍTÁSOK | ÜGYFÉLSZOLGÁLAT | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe