BIZTOSÍTÁS KÖTÉS, KÖTELEZŐ 2018, 2019, UTAS, LAKÁS, CASCO BIZTOSÍTÓ VÁLTÁS MISKOLCON


A tartalomhoz

Kötelező biztosítás évközben változtathatják a biztosítók a djaikat 2013-tól.

KÖTELEZÖ BIZTOSÍTÁS

Kötelező biztosítás kötés - év végi biztosító váltás!

12 biztosító 1 helyen2018.évi biztosítás kötés 2017.11.03-tól

online díjszámítás
gyorsan és egyszerűen
teljeskörű ügyintézés

Online kalkulátorok

Év közben is módosíthatnának a kötelező biztosítás tarifáin

Aktuális most az év végi kötelező biztosító váltás 2018 évre.


  • Év közben is módosíthatják a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás tarifáit a biztosítók 2013 január 1-től egy törvénymódosítás szerint, de a már megkötött szerződések egy évig nem változnak. A szerződések évfordulói már 2010 óta az autóvásárlás időpontjához kötődnek.


  • Januártól a biztosítók év közben is bármikor módosíthatnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) tarifáin azzal a megkötéssel, hogy a változás előtt legalább hatvan nappal megjelentetik az új díjakat, illetve a már megkötött szerződések feltételein egy évig továbbra sem változtathatnak Az erről szóló törvénymódosítást hétfőn tárgyalta a parlament.


  • Jelenleg a biztosítóknak október 30-ig kell közzétenniük a következő naptári évre vonatkozó díjaikat, és ezzel indul az év végi kötelezőkampány. 2010 óta a kgfb-szerződések évfordulói nem a naptári évhez, hanem az autóvásárlás időpontjához igazodnak, de a többségnél, a négymillió biztosítás nagyjából kétharmadánál az évforduló még mindig január elseje. A lap szerint ugyanakkor a kampány jelentősége a járműpark cserélődésével folyamatosan csökken, évente átlagosan 400-500 ezer új és használt autó talál gazdára Magyarországon.


  • Erre a helyzetre reagálna a törvénymódosítás azzal, hogy lehetővé teszi 2013-tól évente többszöri díjhirdetést. A lap ugyanakkor egy felmérésre hivatkozva azt írja, hogy azok az autósok, akiknek már év közben van az évfordulójuk, lényegesen kisebb arányban váltanak biztosítót, és kötik újra szerződésüket. Emiatt pedig magasabb díjat fizetnek.


Az ügyfelek továbbra is évente egyszer válthatnak kötelező biztosítót.


forrás:origo

Kötelező váltás 2016. kérdések-válaszokVissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe