BIZTOSÍTÁS KÖTÉS, KÖTELEZŐ 2021, UTAS, LAKÁS, CASCO MISKOLCON


A tartalomhoz

Főmenü:


Kötelező biztosítás,biztosító váltás 2016. évi változások!

KÖTELEZÖ BIZTOSÍTÁS

Kötelező biztosítás kötés - év végi biztosító váltás 2020-évre!

12 biztosító 1 helyen


2019-2020 évi kötelező
biztosítás díjszámítás
Biztosító váltás alkusz
irodánkban Várunk !

Kötelező váltás 2017. kérdések-válaszok


Változás kötelező felelősség biztosítás kötésben .


Év végi biztosító váltás 2019. évre, de nem mindenkinek.
Ha 2010 január 1 után vásárolta autóját, akkor kötelező biztosítót ill. biztosítást 2014. év végén nem válthat. A biztosítás váltás lehetősége a vásárlás napjához illetve a megkötött kötelező biztosítás kockázaviselés kezdetének a napjához kötődik.

Gépjárműflotta minimális nagyságát is meghatározza a törvény, eszerint öt jármű tekinthető flottának.

Év végi biztosító váltásra 2018.november 02-től van lehetőség.

Fontos ellenőrizze, hogy mikor van kötelező biztosításának az évfordulója.

Az ügyfeleknek december 01-ig kell felmondaniuk meglévő szerződésüket, amennyiben új biztosítót akarnak választani. Az új biztosítóval viszont elegendő megkötni a szerződést az év utolsó napjáig, mivel a biztosítási időszak az év első napjától az utolsóig tart. Aki 2010 01.02. után vásárolt gépjárművet, annak a kockázatviselés kezdetétől tart a biztosítása egy évig, és a felmondásra az évfodulót megelőző 30. napig van lehetősége.

Az évforduló előtt 50 nappal a biztosító köteles értesíteni az ügyfelét arról, hogy lejár a biztosítása, és közölnie kell az új díjat. Az ügyfél továbbra is az évfordulót megelőzően a 30. napig mondhatja fel a biztosítást, és az évforduló napjától kell rendelkeznie új biztosítással.

Kötelező biztosítás felmondása év végi kötelező biztosító váltás esetén 2018.12.01-ig kell el juttatni biztosítójának a felmondását. A biztosítóhoz eddig kell, hogy beérkezzen a felmondás. A felmondást minden esetben irásban kell benyujtani. Kötelező biztosítás felmondással kapcsolatos információk itt

2013 január 1 után már a biztosítók többször hírdethetnek év közben kötelező biztosítási díjat. A díjhírdetés feltétele, hogy 60 nappal az érvénybe lépés előtt közzé kell tenni a díjakat a saját a felügyelet MNB, és a Mabisz honlapján.

kötelező biztosító váltás 2018 katt ide


A biztosító helytállási kötelezettsége a dologi károkra - káreseményenként - továbbra is 500 millió, míg a személyi sérülésekre a jelenlegi 1,5 milliárd helyett 1,6 milliárd forint lesz.

A díjjal elmaradt ügyfél kockázatát 30 napig viseli a biztosító, de ha felszólította fizetésre, akkor 60 napig tart a kockázatvállalás.

A biztosító visszakövetelheti a károkozótól kár esetén - meghatározott limitig - az általa kifizetett összeget akkor, ha a károkozó biztosított súlyos jogsértést követett el. Ilyen például az ittas vezetés, a szándékos károkozás, a vezetés átengedése jogosítvánnyal nem rendelkező személynek, és a jármű elhanyagolt műszaki állapota is.

A törvényjavaslat előírja a kgfb kötvények központi nyilvántartását, az abban szereplő adatokat negyedévente kell összefuttatni a gépjármű nyilvántartással, és a biztosítás nem rendelkező járműveket ki kell vonni a forgalomból.

2011 ben létre hozták a kárnyilvántartó szervezetet, amely a kártörténetet regisztrálja, és ez adja ki a bonus-malus igazolásokat is. Emellett a biztosítók információs központot is működtetnek majd, amely a károsultaknak nyújt segítséget. A kártörténeti igazolást már nem adnak ki a biztosítók, A kár adatokat a KÁNYA rendszerbők kérik le a biztosítók..

Biztosítás kötésekor pontosan kell megadni az előzmény kötelelző biztosítás szerződés számát, mert ennek alapján kéri le az új biztosító a kárnyílvántartó rendszerből bonus előzményt.Az alábbi táblázatban megtalálhatók az díjszámítási besorolások.

Kötelező biztosítás 2019 díjszámítás alapja

Személygépkocsi kötelező biztosítás 2013-2014 díjszámitási besorolás

kW

0-37 kW

38-50 kW

51-70 kW

71-100 kW

101-180 kW

180+

 

Tehergépkocsi 2014 évi kötelező biztosítás besorolás

össztömeg

3,5 tonna alatt

3,5-12 tonna között

12 tonna és fölötte

Pótkocsik 2014 évi kötelező biztosítás besorolása ösztömeg alapján

Össztömeg

0.75 tonna alatti

0.75-10 tonna között

10 tonna feletti

FŐOLDAL | KÖTELEZÖ BIZTOSÍTÁS BIZTOSÍTÓ VÁLTÁS | KÖTELEZÖ BIZTOSÍTÁS | LAKÁSBIZTOSÍTÁS | UTASBIZTOSÍTÁSOK | GÉPJÁRMŰ ÁTÍRÁS | EREDETISÉGVIZSGÁLAT | BIZTOSÍTÁSOK | ÜGYFÉLSZOLGÁLAT | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe